Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: WWE (Still van Youtube)
actueel

Sport Kort | WWE op Science Park en balende UvA-skiër

Sebastiaan van de Water,
20 februari 2017 - 11:07

Veel fans van ‘echte’ vechtsporten kijken er op neer: Amerikaans showworstelen in de stijl van Hulk Hogan en The Rock. Of dat terecht is kun je dit weekend zelf beoordelen op het Science Park.

Het is komende zaterdag namelijk Martial Arts-dag bij Universitair Sport Centrum-locatie Universum. Naast de showworstelaars zullen ook experts in dertien andere vechtstijlen demonstraties verzorgen, onder wie de wereldkampioen Nunchaku. Daarnaast kan iedereen die dat wil deelnemen aan de gratis workshops.


Jaws stelt eerste nederlaag uit
Voor het eerst in twee jaar leken de waterpolöers van Jaws een wedstrijd te gaan verliezen. De Amsterdamse studenten, koploper in de derde klasse, stonden vijftien seconden voor het eindsignaal met 10-11 achter tegen SC Flevo. Wonder boven wonder wist Jaws die score nog om te buigen naar 12-11. Ter ere van de overwinning maakte Jaws dit psychedelisch verantwoorde filmpje.

 

Diskwalificatie na topmanche
De kersverse UvA-alumnus Maarten Meiners (25) heeft indruk gemaakt tijdens het WK alpineskiën in Sankt Moritz. De in Oostenrijk woonachtige Nederlander zette bij de eerste manche op de reuzenslalom de 25e tijd neer, van in totaal 177 deelnemers. Tijdens de tweede manche diskwalificeerde Meiners zich echter. Hij miste een poortje.