Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Diploma-uitreiking bij HvA-studie Engineering in 2017 zonder diploma's

Maartje Geels,
16 december 2016 - 10:22

Door een wijziging in het printbeleid krijgen HvA-studenten van de Faculteit Techniek die in juni van dit jaar afstuderen, niet op tijd hun diploma. Dat blijkt uit een interne e-mail die Folia ontving van een van de studenten van de opleiding Engineering.

Het printproces zou extern zijn uitbesteed waardoor dit meer tijd dan voorheen in beslag neemt. In de e-mail die gisteren werd verstuurd door een docent valt daarover te lezen: ‘Het printproces van de diploma's vindt extern plaats en dit neemt veel tijd in beslag. Concreet betekent dit, dat als je in juni 2017 afstudeert je eind juni bij de diploma-uitreiking nog geen diploma kunt krijgen.’

 

Studenten die een diploma nodig hebben voor een vervolgopleiding, dienen deze voor juni aan te vragen bij het onderwijsbureau Techniek. Als dat niet kan, bijvoorbeeld omdat studenten in juni nog niet alle vakken hebben behaald, zullen zij pas in september een diploma krijgen.

 

Waarom het printproces extern plaastvindt en extra tijd in beslag neemt, kon het onderwijsbureau van de faculteit niet zeggen. Bij navraag door Folia bleek het bureau niet op de hoogte te zijn van het beleid. Een medewerker van de het onderwijsbureau gaf aan dat, wanneer een student alle resultaten heeft behaald, er geen reden zou moeten zijn waarom het diploma eind juni niet verstrekt zou kunnen worden.


Niet op de hoogte
De e-mail werd niet alleen naar studenten van de vierde jaarlaag verstuurd maar ook naar andere studenten van de leerroute Engineering, Design and Innovation. Daardoor werden alle vierhonderd HvA-adressen van de desbetreffende studenten inzichtelijk. De derdejaarsstudent die de e-mail naar Folia doorstuurde zei daarover: ‘Ik vind het zo knullig dat ze dit naar alle studenten hebben gestuurd en niet eerst de adressen onzichtbaar hebben gemaakt. Ze hadden dit bovendien alleen naar de vierdejaars moeten sturen, nu ga je af als hogeschool.’

 

Update 16:23: De Centrale Studentenadministratie (CSA) die verantwoordelijk is voor het printen van diploma's aan de HvA, laat weten het printproces zelf af te handelen en dit niet te zullen uitbesteden. Hoofd Service van de CSA, Joost Dirkson, zegt 'zorgvuldig met het eindproduct van studenten hun opleiding te zullen omgaan'. Bovendien zou de CSA HvA-brede afspraken hebben gemaakt om diploma's binnen een week na aanvraag te produceren, ook als diploma's pas 1 juni aangevraagd worden. Waarom dit door de faculteit Techniek anders is gecommuniceerd, kon de CSA niet zeggen. De opleidingsmanager van de studie Engineering en de docent in kwestie waren vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Foto: Deel van de e-mail die Folia op 15 december van een student ontving
Lees meer over