Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Huib de Jong bestuurslid bij Vereniging Hogescholen

Laura Cardona,
5 december 2016 - 10:57

Huib de Jong, rector van de HvA en vicevoorzitter van het College van Bestuur, is afgelopen vrijdag gekozen tot bestuurslid van de Vereniging Hogescholen (VH). Hij is benoemd voor een periode van drie jaar die per 1 maart 2017 in zal gaan.

De benoeming van Huib de Jong vond plaats tijdens de algemene vergadering van de VH in Utrecht. De Vereniging Hogescholen is de belangen- en werkgeversvereniging van de 37 Nederlandse hogescholen die door de overheid worden bekostigd. De Jong zal onderdeel worden van een zevenkoppig bestuur onder voorzitterschap van Thom de Graaf.

 

In een reactie liet De Jong weten zeer verheugd te zijn over zijn nieuwe positie. Hij benadrukt daarbij dat hogescholen in Nederland op het gebied van onderwijskwaliteit en praktijkgericht onderzoek ‘een vaste plek hebben gekregen in de kennisinfrastructuur van Nederland’. Vanuit de HvA kijkt hij ernaar uit om een ‘bijdrage te leveren in de huidige fase waarin er ook meer erkenning moet komen die de instellingen voor hoger beroepsonderwijs verdienen’.

Lees meer over