Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Docent CE slordig, verzonnen cijfers niet bewezen

Steffi Weber,
18 november 2016 - 17:39

Er zijn geen bewijzen gevonden dat een slecht functionerende HvA-docent ‘structureel cijfers verzon’. Dat meldt opleidingsmanager Commerciële Economie Marlies Sandee in een e-mail aan studenten die in handen is van Folia. Eerder maakte de hogeschool bekend onderzoek te doen naar een docent die jarenlang een ‘administratieve puinhoop’ maakte van de beoordeling van tentamens.

‘Uit de analyse komt wel het beeld naar voren van een nalatige, slordige en autonoom opererende examinator,’ staat in de e-mail. De docent raakte onder andere tentamens kwijt en vergat cijfers te geven. Soms gaf hij studenten wél cijfers, maar voerde hij die vervolgens niet in in het studenten informatie systeem (SIS), waardoor het leek alsof de student het vak niet had afgerond.

 

Volgens meerdere bronnen, onder wie leden van de opleidingscommissie, zou de docent bovendien verzonnen cijfers in het systeem hebben ingevoerd. De examencommissie heeft op basis van deze berichten onderzoek gedaan.

 

Willem Baumfalk, decaan van de Faculteit Business en Economie, zegt dat de cijfers die docent de afgelopen vijf jaar heeft gegeven op ‘patronen’ zijn onderzocht. Op basis van die analyse kan niet worden geconcludeerd dat de docent structureel cijfers verzon, aldus Baumfalk. Incidenten kunnen met deze onderzoeksmethode echter niet worden uitgesloten. 

 

Maatregelen 

In de mail staat verder dat de opleiding volgens de examencommissie de juiste maatregelen heeft genomen. Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, heeft de examencommissie een aantal aanbevelingen gedaan, ‘die we direct zullen oppakken,’ aldus Sandee. Hoe ze dit gaan doen is nog niet bekendgemaakt.

 

Omdat de docent in kwestie sinds januari ziek thuis zit, kan de HvA op dit moment geen actie ondernemen. ‘We moeten eerst wachten tot hij weer gezond is,’ aldus Baumfalk.