Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Ook Eerste Kamer steunt versterking medezeggenschap

Henk Strikkers,
8 juni 2016 - 09:46

Ondanks eerder verzet, lijkt de Eerste Kamer toch overstag te gaan en in te stemmen met versterking van de medezeggenschap. Vrijwel alle partijen die eerder minister Bussemaker overlaadden met schriftelijke vragen, zeiden gisteren toch in te stemmen met het voorstel Wet Versterking Bestuurskracht. Alleen de SGP twijfelt nog.

Het wetsvoorstel, dat in februari door de Tweede Kamer werd aangenomen, regelt onder meer dat opleidingscommissies meer macht krijgen. Zij krijgen instemmingsrechten op onderwijsinhoudelijke zaken. Ook wordt het voor hogescholen mogelijk om een student-assessor te benoemen in een faculteitsbestuur en krijgen studenten en medewerkers meer invloed op benoemingen van bestuurders.

 

Naast medezeggenschap worden er ook andere onderwijszaken geregeld in het wetsvoorstelLees hier alles over het wetsvoorstel.. Zo mogen toetsresultaten niet meer zonder goede reden na bepaalde tijd vervallen en wordt het voor studenten mogelijk om ingeschreven te staan aan een universiteit zonder collegegeld te betalen als zij fulltime een studentenorganisatie besturen.

 

De Eerste Kamer moet nog officieel instemmen met de wet, maar dat lijkt niet meer dan een formaliteit.