Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: UCI
actueel

Sport Kort | HvA is wereldkampioen rijker

Sebastiaan van de Water,
21 maart 2016 - 10:44
Betreft
Deel op

Het is Larissa Klaassen eindelijk gelukt. De zo goed als blinde HvA-student informatica veroverde zaterdag, samen met haar pilote Haliegh Dolman, een gouden medaille bij het WK aangepast baanwielrennen in het Italiaanse Montichiari.

Exact een jaar geleden, tijdens het WK van 2015, raakte Larissa Klaassen na een valpartij ernstig geblesseerd. Ze moest meerdere keren onder het mes en was maandenlang bezig met revalideren. Getuige haar optreden van afgelopen zaterdag is ze alleen maar sterker uit die periode gekomen. De tijd die Larissa en Haliegh tijdens de 1 kilometer tijdrit wisten neer te zetten - 1:06.095 - was ruim drie seconden sneller dan de tijd die ze in 2015 klokte, een dag voordat ze zo hard viel. Die tijd was destijds goed voor zilver.

 

Het was tevens, met nog één rit te gaan, de snelste tijd van de dag. Alleen de Britse tandem van Sophie Thornhill en Helen Scott kon nog roet in het eten gooien. De regerend wereldkampioenes maakten hun reputatie waar en doken vroeg in de raceonder de tijd van Larissa en Haliegh. In de tweede helft van de race beten de Britten hun tanden echter stuk op de Nederlandse tijd.


Een dag later veroverde het Nederlandse duo ook nog een bronzen medaille, op het onderdeel sprint. Voor Larissa en Haliegh zijn de medailles belangrijke mijlpalen op weg het absolute hoofddoel van dit jaar: de paralympische spelen in Rio de Janeiro. Ook daar hopen de twee een gouden medaille te veroveren. 

 

Amsterdamse ijshockeyers winnen Studenly Cup

De ijshockeyers van de Amsterdamse studentenvereniging Thor hebben beslag weten te leggen op de gigantische Studenly Cup. De beker, vernoemd naar de gerenommeerde Stanley Cup, geldt als de prijs voor de winnaar van het Nederlandse studentenkampioenschap ijshockey. 


Het organiserende Thor wist in de finale af te rekenen met de eeuwige rivaal uit Groningen: The Bulldogs. In een eerder stadium hadden de Amsterdammers al The Buccaneers, The Icehawks, The Slapping Studds en de Radboud Saints verslagen.

 

Volleybaldames UvO kampioen

Ook de volleybalsters van UvO hebben een prijs te pakken. Het eerste damesteam rekende af met De Albatros, en kroonde zich daarmee, twee speelronden voor het einde, tot kampioen van de tweede klasse. Volgend jaar mogen de studentes het proberen in de eerste klasse, het derde niveau van Nederland.

Lees meer over