Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (Niod) krijgt opnieuw een grote Europese subsidie om haar internationale Holocaust-onderzoeksproject uit te breiden. Bij het project met de titel European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) werkt het NIOD samen met verschillende Europese landen om archieven over de Holocaust toegankelijk te maken.

EHRI werd in 2010 gestart onder leiding van het Niod, als antwoord op een oproep van wereldleiders tijdens de Holocaustherdenking. Destijds kreeg het project, dat aanvankelijk vier jaar zou duren, een EU-subsidie van zeven miljoen euro.

Het Europese subsidieprogramma Horizon2020 heeft het project nu opnieuw geselecteerd voor verdere financiering. Met het geld kan het netwerk tussen de verschillende onderzoeksinstellingen en de internetportal verder uitgebreid worden.

Die portal geeft toegang tot meer dan 1.800 Holocaust-gerelateerde archiefinstellingen in 51 landen. Binnenkort worden ook partners uit Bulgarije, Roemenië, Litouwen, Slowakije, Italië en Griekenland daaraan toegevoegd. Daarmee zal het EHRI-netwerk uit 22 partners verspreid over Europa en daarbuiten gaan bestaan.
Lees meer over