Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
wetenschap

Een winkel moet meer zijn dan een rek met kleding

Sunny de Blok,
12 mei 2014 - 17:07
‘Winkelen is allang geen proces meer dat alleen offline werkt, winkeliers moeten daar goed op inspelen’, zegt Bernadette Schrandt, onderzoeker bij het lectoraat Crossmedia op de HvA. Winkeliers moeten hierop inspelen en in een fysieke winkel iets extra's bieden aan hun klanten. Zij brengt met haar Connected Commerce-onderzoek in kaart wat de innovatieve ontwikkelingen van winkelen in Amsterdam zijn. Schrandt presenteert de voorlopige onderzoeksresultaten tijdens de Brown Bag Lunch op donderdag 15 mei.

Bernadette Schrandt Bernadette Schrandt

‘Een voorbeeld van iets extra bieden is de onlangs gelanceerde interactieve paskamer in de Bijenkorf. Hier neemt het virtuele pashok een digitaal skelet van jou over en kun je kleding digitaal passen,’ legt Schrandt uit. Consumenten hebben volgens haar dankzij online winkelen veel meer kennis dan voorheen. ‘Acht van de tien consumenten laat zich online inspireren en gaat daarna offline shoppen. Als winkelier moet je daar actief op reageren.’

De toegevoegde waarde van deze innovaties zit hem volgens Schrandt in het aanbieden van een persoonlijke en authentieke offline beleving. Adidas experimenteert hiermee door de klanten hun schoenen online én offline te laten samenstellen. In de winkel zou je de schoen via de interactive wall naar jouw smaak kunnen aanpassen.

Het onderzoek loopt tot augustus 2014. Schrandt presenteert de voorlopige onderzoeksresultaten tijdens de Brown Bag Lunch op donderdag 15 mei om 12 uur in het auditorium in het Benno Premselahuis.