Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Hij is een internationale crack op het gebied van eiwitten, zegt domeinvoorzitter Bewegen, Sport & Voeding Jacomine Ravensbergen over haar collega Peter Weijs, lector gewichtsmanagement aan de HvA. Internationaal erkend vanwege zijn evidence based diëtetiek-onderzoek. Weijs heeft voor zijn vorm van praktijkgericht onderzoek behoorlijke subsidies binnengesleept van NWO, RAAK-MKB en uit de pot geld die bestemd is voor de ontwikkeling van de topsectoren. Ravensbergen: 'Maar, eerlijk is eerlijk: hij heeft natuurlijk ook het tij mee. Overgewicht is immers een groot sociaal en medisch probleem.'

Profiel Peter Weijs Klik op de afbeelding voor het profiel

Peter Weijs (1964) is sinds 2009 lector gewichtsmanagement aan de HvA. Hij studeerde humane voeding aan Wageningen Universiteit. Hij werkte als promovendus korte tijd aan de University of Texas, maar keerde terug naar Wageningen om zijn promotie, naar factoren die bepalend zijn voor de eiwitbehoefte, af te ronden.

Weijs zal in het radioprogramma Folia maakt kennis ingaan op de problemen op het gebied van overgewicht en het belang van beweging. Daarnaast komt zijn evidence based onderzoek op het gebied van diëtetiek aan bod in de uitzending.

Lees hier het hele profiel van Peter Weijs dat Folia Magazine schreef.

Folia Radio zendt woensdag 8 mei een interview uit met lector gewichtsmanagement Peter Weijs. De uitzending is te beluisteren via Amsterdam FM, in de ether op 106.8 en op de kabel op 103.3, tussen 16.00 en 17.00 uur. Vanaf de volgende dag terug te beluisteren via foliaweb.nl/radio.
Lees meer over