Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
opinie

Naakt is het nieuwe zwart op de Intreeweek

Gijs van der Sanden,
31 augustus 2012 - 15:31
Deel op
Het is de omgekeerde wereld: als lang en breed afgestuurde een uur te vroeg komen op een feest van de Intreeweek. Toch is dat precies wat er gebeurde toen ik afgelopen woensdag naar het Westerpark toog om een kijkje te nemen bij het PlankGas!-feest in de Gashouder. Omdat ik het niet te laat wilde maken, was ik keurig om 22.00 uur van de partij.



En dit was wat ik toen aantrof. Een jongen van de organisatie - duidelijk herkenbaar aan zijn gele trui - vertelde me dat het feest pas om 23.00 uur zou beginnen. Toen voelde ik me wel even een sukkel. Daar sta je dan met een notitieblokje in je hand en een camera om je nek, 26 jaar oud, te vroeg op een feestje voor - laten we wel wezen - achttienjarige pubers.



Tja, een stukje wandelen dan maar. Deze meisjes wilden wel op de foto. Ze gaan Engels studeren, vertelden ze. Deze week reizen ze elke dag op en neer reizen van Den Haag, waar ze nu nog wonen  naar Amsterdam. Wat? Wilden ze niet op een bedje in het USC? 'Gatver, nee man!' Dat snapte ik eigenlijk wel.



Iets voor elven - een half pakje sigaretten en heel wat rondjes SongPop verder - begon het gelukkig wat drukker te worden. Deze mensen konden niet wachten om naar binnen te gaan.



Wat opviel was dat behoorlijk wat deelnemers met krukken liepen. Ik dacht: hebben ze daar bij de Intreeweek het programma wat meer pit willen geven met een workshop schoonspringen? Dit meisje ontkrachtte dat.'Ik ben gevallen op mijn vakantie in Italië, dus ik skip de meeste onderdelen deze week. Behalve dan de feestjes.'



Ook dit meisje liep, zoals de foto duidelijk laat zien, met krukken. 'Ik ben gevallen tijdens de clubnight,' vertelde ze. Klote. Wat ze gaat studeren? 'Geneeskunde.' Je kunt de term 'introductieweek' misschien ook iets té letterlijk nemen.



De jongens met zonnebrillen op waren ook op dit feest niet moeilijk te vinden. De voor de hand liggende vraag - waarom zo'n ding op in een donkere ruimte? - werd beantwoord met: 'Gewoon, lekker in je eigen space zitten, joh'.



Er waren ook meisjes met schmink op hun gezicht.



Nieuw waren de jongens met ontblote bovenlijven, die je eerder op Sensation Black (bestaat dat eigenlijk nog?) verwacht aan te treffen dan op een introductiefeest. Maar, tussen ons gezegd en gezwegen, dit meisje fluisterde me in dat ze niet he-le-maal op een rechtmatige manier naar binnen waren gekomen. Dat verklaarde een hoop. 'Naakt is het nieuwe zwart,' zei ze. Dat vind ik een mooie quote om dit verslag mee af te sluiten.