Foto: Danny G (cc, via Unsplash)
opinie

Op z'n Duits | De verkeerde soort vies

Linda Duits,
9 november 2018 - 07:40

Huilen tijdens de seks staat denk ik op nummer 1 van mijn grootste afknappers. Het was sowieso verschrikkelijke seks die ik eigenlijk niet had moeten hebben, maar ik had de jongen tegen beter weten in het voordeel van de twijfel gegeven. Dat kan met allerlei mensen die eigenschappen hebben die je eigenlijk niet trekt. Iemand kan lelijk zijn, een eikel of een etter, en je neukt alsnog. Er is maar één ding dat echt niet gaat: seks met een stinkerd.

De jongen moest niet huilen vanwege de slechte seks, maar omdat het de eerste keer was sinds zijn vorige vriendin die hij blijkbaar erg miste. Toen hij na een veel te lange tijd stopte met huilen, heb ik hem mijn bed uitgebonjourd en me getroost met de gedachte dat het later vast een amusante anekdote zou worden.

 

Mensen knappen op van alles af, maar dat hoeft geen belemmering tot seks te zijn. Je wilt misschien geen relatie aangaan met iemand omdat ze gekke tenen heeft, maar een keertje seks kan prima. Je kunt nog zo in je Tinder-profiel zetten dat je geen jongens onder de 1.85 datet, maar zulk heightism verdwijnt als sneeuw voor de zon als je wappie in een donkere club staat. Bezwaren als te veel of juist te weinig haar, overdadig kletsen of geen stof, suffe oorbellen of rare oorlellen–voor seks maakt het allemaal niet uit, als je maar zin genoeg hebt.

 

Wanneer we echter in de richting van walging gaan, betreden we no-go areas. Dan worden er blokkades opgeworpen, soms heel kort voor de daad. Een bed vol hondenharen. Stukjes wc-papier aan de bips. We kunnen het niet met iemand die de verkeerde soort vies is. En iemand die stinkt, is de vieste soort vies. 

We kunnen het niet met iemand die de verkeerde soort vies is. En iemand die stinkt, is de vieste soort vies

Feromonen sturen ons in de keuze van sekspartners, zoals dat ook bij andere dieren gaat. Twee zaken spelen daarbij een rol: de geur die we afscheiden en de mate waarin mensen zulke geuren oppikken. Er wordt hier uitgebreid onderzoek naar gedaan, meestal met weinig proefpersonen, wat leidt tot van die typische overschrijf-nieuwsberichten. Mensen met een betere reukzin zouden seks lekkerder vinden en vrouwen die hun neus snuiten voor de seks zouden eerder klaarkomen.

 

In de sekspraktijk hebben we helemaal niets aan dat soort onderzoek. Je kunt hoe je ruikt niet veranderen. Ja ‘tuurlijk, opgedane vuile luchtjes kan je verwijderen. Zweet kan weggeboend, een slechte adem weggetandenstokerd. Een ongewassen piemel is binnen mum van tijd omgetoverd tot een proper exemplaar. Maar je eigen lichaamsgeur is onveranderlijk. Hoe je ruikt kan je wel proberen te verhullen, maar dat maakt het alleen maar erger– denk pubersjongens en Axe.

 

Bijna alles aan het lichaam is maakbaar, behalve je geur. Misschien is dat wel de reden waarom stank de grote slagboom is. Vertrouw op je neus. Iemand die we walgelijk vinden, kan nooit goed voor ons zijn.

Lees meer over