Foto: Louento.pix (cc, via Flickr)
opinie

Op z'n Duits | Bloedgeil

Linda Duits,
27 januari 2017 - 08:14

Een echte ridder bevaart ook de Rode Zee, leerde mijn beste vriendin Maaike me toen ik een jaar of 16 was. Maaike kon het weten, want haar vader was directeur van de Rutgersstichting. Zij praatten thuis overal over en hun huis stond vol met boeken, waaronder divers literair en/of educatief materiaal over seks.

Met die uitdrukking gaf Maaike mijn zelfvertrouwen een flinke boost. Als een jongen geen seks met me wilde als ik ongesteld was, lag dat aan hem en niet aan mij. Hij was dan geen echte ridder maar een groentje of gewoon een lafaard. Als ik er zo aan terugdenk is dat hartstikke tof van Maaike. Met mijn moeder had ik nooit over zulke dingen en in reclames werd ongesteld zijn voorgesteld als de kekste dagen van de maand, waarop meisjes in witte rokjes gingen tennissen omdat ze geen last hadden van dat minuscule beetje blauwe vloeistof dat uit hun niet nader te benoemen edele delen vloeide. Kortom, reclames logen over menstruatie en bestendigden het daarmee als taboe.

 

In pakweg 25 jaar is dat nauwelijks verbeterd. Bovendien wordt pubers van nu aangepraat dat hun ‘intieme zone’ niet naar kutje mag ruiken en dat ze daarom allerlei emulsies moeten gebruiken. (Wellicht ten overvloede: dat moet je niet. De fabrikanten van die troep haten vrouwen. Wassen met water is voldoende.) Van binnen bloeden geldt nog steeds als vies, en seks hebben terwijl je eigenlijk vies bent is, nou ja, vies. Viezer. Viest.

Luister naar Maaike, en neuk gewoon door tijdens de menstruatie

Dat is stom. Dat iets vies is, is geen reden om het niet lekker te vinden. Tegenwoordig weet iedereen wat golden showers zijn; we kijken nergens meer van op. Bovendien zijn veel vrouwen extra geil als ze ongesteld zijn. Dat moet toch mensen aanspreken, niet in de laatste plaats de mannen en vrouwen die het met hen willen doen?

 

Als je het kan bedenken, is er porno over. Dat geldt ook voor period porn, al is het een obscuur genre. De feministische filmmaker Erika Lust wil het taboe rond menstruatieseks verkennen. Ze kreeg een mailtje van ene Elise_11 die zich afvroeg “Are vampires able to smell when females are on their periods? And if they do, will that make them hungry . . . or horny?” Een perfecte premisse voor een geil verhaal, dacht Lust, en ze maakte er daarom een film over.

 

Deze column is niet bedoeld om je maanstonde te heiligen, maar wel om vrouwen en mannen in hun kracht te zetten. Luister naar Maaike, en neuk gewoon door tijdens de menstruatie. Als je geen zin hebt in een spetterbad op je lakens of je vindt bloed niet zo prettig, kan je een spons gebruiken, alleen voor de clitoris gaan of kiezen voor de achterdeur. Maar waar ben je bang voor? Een echte ridder bevaart ook de rode zee, en een ware prinses is niet vies van huisgemaakte bloedworst.

Lees meer over