Foto: Publiek domein
opinie

De Week | Een waanzinning gaaf jaar

Henk Strikkers,
10 januari 2017 - 10:32

Na 2016, het jaar van Zaventem, Bowie, Prince en Berlijn, moet 2017 welhaast een beter jaar worden. Dat was althans de gedachte waarmee menig student of mede- werker deze week de weg naar HvA of UvA aanvatte. Lang bleek dat niet te duren.

 

De klok had op maandagochtend nog niet eens half elf geslagen of een HvA-medewerker tweette al dat de nieuwe cateraar ‘de cappu’ 25 procent duurder had gemaakt dan voor de kerstvakantie. De HvA maakt er ook in 2017 een punt van, zoveel was duidelijk. Want het is allemaal wel leuk en aardig, zo’n inrichting met steigerhout, sanseveria’s, stoelen waarop je geen vijf minuten kunt zitten zonder rugpijn te krijgen en allerlei andere kekke urban jungle-facetten; wanneer je met de prijs vande koffie gaat rommelen, krijg je de hele goegemeente over je heen. Dat weet ook cateraar Cormet sinds deze week.

2017 wordt een topjaar, als de koffie maar niet duurder wordt

De UvA wilde het nieuwe jaar ook openen met een vernieuwing en kondigde op 3 januari aan dat het na twintig jaar afscheid neemt van Blackboard. Tot verbazing van eenieder op de universiteit ontbrandden er geen feestelijkheden, maar kwam er een online rouwstoet op gang van studenten die ineens toch wel heel erg gehecht bleken aan dat onhandige en verouderde systeem. ‘Hell no eindelijk aan BB gewend’ en ‘Blackboard is een prima systeem dat werkt. Maar nee de UvA moet natuurlijk weer iets kiezen wat totaal niet handig zal zijn,’ waren slechts een greep uit de bedroefde reacties.

 

Net zoals Mark Rutte houden UvA’ers en HvA’ers echter graag de moed erin. Om ervoor te zorgen dat 2017 ook voor student media, informatie & communicatie (mic) Doeta Aartsma een waanzinnig gaaf jaar wordt, schonken onbekenden haar na een inbraak binnen vier dagen meer dan 10.000 euro. En alsof dat nog niet genoeg was om het vertrouwen in de mensheid te herstellen, trakteerde de UvA voor haar verjaardag niet langer enkel haar hoogleraren op een exquise diner, ook andere wetenschappers mochten dit jaar voor het eerst aanschuiven. Bovendien kregen alle jarigen die dag een gratis Tony Chocolonely-reep. Wij weten het zeker: 2017 wordt een topjaar, als de koffie maar niet duurder wordt.

Lees meer over