Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Joe Beck (cc, via Unsplash)
actueel

UvA krijgt vijf stilteruimtes

Dirk Wolthekker,
10 maart 2016 - 16:33

Het heeft even geduurd, maar de stilteruimtes aan de UvA komen er nu toch echt. De huisregels zijn inmiddels opgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er vier stilteruimtes zouden komen, maar dat zullen er vermoedelijk vijf worden.

De verwachting is nu dat de ruimtes er op 1 april zijn, bevestigde rector magnificus Dymph van den Boom vanmiddag tijdens het academische uurtje in het Maagdenhuis. Naast het AMC, waar al een stilteruimte is, komen er stilteruimtes op de Roeterseilandcampus (REC) en het Science Park. In de binnenstad komen er naar alle waarschijnlijkheid twee. Voor de hand ligt dat er één zal zijn in het P.C. Hoofthuis. Een tweede locatie wordt nog nader bepaald.

 

Van den Boom liet vanmiddag weten dat de specifieke huisregels voor de stilteruimtes niet op zichzelf staan, maar zullen worden ingebed in de bestaande omgangs- en gedragsregels aan de UvA. ‘We kijken nu nog of de regels rond de stilteruimtes niet conflicteren met de bestaande regels. Zodra we dat hebben geconstateerd zullen de ruimtes kunnen worden ingericht.’

 

Studenten wachten al maanden op de stilteruimtes, die eind vorig jaar door het CvB werden toegezegd. Aanvankelijk zouden ze er zijn rond 1 januari, dat werd 1 maart en nu dus 1 april. Initiatiefneemster Iris Kooreman, lid van de centrale studentenraad, is blij. ‘We wachten al maanden, het wordt echt tijd.’

 

Aan de HvA zal de bestaande regeling rond stilteruimtes overigens worden gehandhaafd: wie daar behoefte heeft aan een moment stilte of contemplatie kan via het reserveringssysteem van de HvA een ruimte reserveren. Dat reserveringssysteem staat overigens niet open voor studenten.

Lees meer over