Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Wim van Rossem (cc, Anefo)
actueel

Knowledge Mile in de race voor allereerste Pro-Motor Award

Maaike Kooijman,
18 januari 2016 - 13:52

De Knowledge Mile, een project waar onder meer de HvA bij betrokken is, is één van de vijf genomineerden voor de Pro-Motor Award 2016. Volgens de jury ‘weet het initiatief een maatschappelijk thema multidisciplinair aan te pakken’ en is het ‘een innovatieve aanpak die veel potentie heeft voor andersoortige vraagstukken binnen Nederland’.

Eén van de vijf genomineerden is de Knowledge Mile: een gebied rond de Wibautstraat waar verschillende bedrijven samen werken aan oplossingen voor grootstedelijke problemen. Het Amsterdam Creative Industries Network, waar de HvA deel van uitmaakt, wil deze lelijkste straat van Nederland omtoveren tot ‘de slimste straat van Nederland’.

 

Er wordt gekeken naar oplossingen om dit doel te bereiken en deze worden meteen getest op de Knowlegde Mile zelf. Veel studenten en onderzoekers van de HvA zijn bezig met projecten die onderdeel zijn van de Knowledge Mile. Momenteel wordt bijvoorbeeld onderzocht hoe goederen efficiënter kunnen worden geleverd en hoe basisschoolkinderen veilig kunnen oversteken in zo’n druk gebied.

 

Pro-Motor Award

De Pro-Motor Award is in het leven geroepen voor ‘kansrijke ideeën’ die voortkomen uit de samenwerking tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Uit de 18 inzendingen van mbo- en hbo-scholen, zijn er vijf gekozen. De jury staat onder leiding van de topman van Siemens Nederland en beoordeelt de ideeën op betrokkenheid, vernieuwing, kenniscirculatie en potentie.

 

De winnaar van de Pro-Motor Award wordt bekend gemaakt op 3 februari. Het winnende idee krijgt een plaats in de ‘good practices galerij’, een ondersteunend onderzoek en ‘speciale media-aandacht’.