Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Kleinschalige opleidingen scoren hoog in Keuzegids

Een van onze redacteuren,
2 november 2015 - 09:57

De universiteit van Wageningen is de beste universiteit van Nederland. Dat is althans zo volgens de Keuzegids Universiteiten 2016, die vandaag is uitgekomen. De Vrije Universiteit doet het dit jaar iets beter dan de UvA.

De KeuzegidsEr zijn verschillende keuzegidsen: een voor mbo-opleidingen, een voor hbo-opleidingen, een voor masteropleidingen, en de zogenoemde Keuzegids Universiteiten die de bacheloropleidingen beoordeelt. Universiteiten komt ieder jaar uit en heeft tot doel om middelbare scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De gids beoordeelt op basis van statistieken over studiesucces, het oordeel van deskundigen en van studenten. De Wageningen UR scoort al jaren het hoogst.

 

Dit jaar werden in totaal 404 bacheloropleidingen beoordeeld. Volgens de Keuzegids doen vooral 'kleinschalige en intensieve opleidingen' het goed. 52 opleidingen hebben het kwaliteitskeurmerk ‘topopleiding’ gekregen. Daaronder zitten vooral veel technische opleidingen en bacheloropleidingen in de exacte wetenschappen.

 

Grote opleidingen, zoals rechten, economie en psychologie slagen er niet vaak in om het kwaliteitskeurmerk te krijgen. De Vrije Universiteit eindigt dit jaar hoger dan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer over