Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Max Khokhlov (cc)
actueel

Nooit meer zoeken naar je fiets

Bob van Toor,
19 september 2015 - 13:14

Het was een Gazelle. Batavus. Toch? En hij was heel herkenbaar aan die Jumbo-tas om het zadel. O nee, die was gejat. We hebben allemaal wel eens verdwaasd langs de fietsenrekken geschuifeld, voor het station of voor die club in een uithoek van de stad. Dankzij een app behoort de walk of confusion straks tot het verleden.

Ja, toen je er gisteren op acht bier heen fietste leek het allemaal zo spannend, en keek je nauwelijks waar je je trouwe barrel parkeerde. Die paar rondes shotjes daarna hebben effectief je hele kortetermijngeheugen gewist. Een walk of shame is erg, maar de ochtend na een feestje de walk of confusion doen is ook geen pretje. Goddank heeft een slimme student nu besloten ons een helpende hand te reiken.

 

Tycho van der Ouderaa, student informatica aan de UvA, lanceerde vorige week zijn gratis app ‘Waar is mijn fiets’ – een titel die perfect past bij je hersencapaciteit op maandagochtend. De app lokaliseert waar je afstapte toen alles nog feestelijk leek. Dit gebeurt met behulp van gps, en doormiddel van een foto van je fiets die je bij het afstappen  moet maken.

 

Moet je wel onthouden dat je die foto moet maken, natuurlijk. Na acht bier. Het blijft een uitdaging.

 

De app is gratis te downloaden voor de iPhone in de App Store.

Lees meer over