Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Laatste gebouw op Amstelcampus gaat Conradhuis heten

Steffi Weber,
30 juni 2015 - 13:58
Het sluitstuk van de Amstelcampus, nu nog bekend als Rhijnspoorgebouw, gaat het Conradhuis heten. Het toekomstige pand van het Domein Techniek, dat vanaf volgend jaar zal verrijzen naast het Kohnstammhuis en Theo Thijssenhuis aan het Rhijnspoorplein, wordt vernoemd naar spoorwegpionier Frederik Willem Conrad junior. Dat maakte de HvA dinsdag bekend.

Conrad (1800–1870) heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het Nederlandse spoornet. Passend, want op de locatie van het nieuwe gebouw bevond zich ooit het Weesperpoortstation, het vertrekpunt voor de spoorverbinding naar Utrecht en Arnhem.

'De Conrads van de toekomst'
'Conrad heeft ook een belangrijke inhoudelijke link met wat er straks in het gebouw gaat gebeuren,' legt een HvA-woordvoerster uit. Met opleidingen op het gebied van bouw en infrastructuur, logistiek, techniek, lucht- en zeevaart worden daar volgens haar straks de ‘Conrads van de toekomst’ opgeleid.

Ook enkele andere gebouwen op de Amstelcampus dragen namen van iconen uit het desbetreffende vakgebied. Zo zitten studenten Maatschappij en Recht in het Muller-Lulofshuis, vernoemd naar  de oprichtster van de eerste school voor maatschappelijk werk in Nederland, en is het gebouw van Digitale Media en Creatieve Industrie vernoemd naar vormgever Benno Premsela.

In 2018 gereed
Als alles goed gaat, kunnen de studenten van het domein Techniek - nu nog gehuisvest in de Leeuwenburg naast het Amstelstation - vanaf 2018 terecht in het Conradhuis. De eerste palen gaan naar verwachting begin 2016 de grond in.

Bekijk hier enkele artist impressions van het Conradhuis.