Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

UvA-hoogleraar en twee alumni bij Zomergasten

Yannick Fritschy,
24 juni 2015 - 14:33
Damiaan Denys is te zien in het nieuwe seizoen van Zomergasten. De UvA-hoogleraar psychiatrie is 30 augustus te gast in de zesde en laatste aflevering van het VPRO-programma. Ook UvA-alumni Simone van Saarloos en Annejet van der Zijl zitten deze zomer bij presentator Wilfried de Jong aan tafel.

De Belg Denys is psychiater, filosoof en theatermaker. Naast zijn hoogleraarschap aan de UvA is hij afdelingshoofd psychiatrie van het AMC. Hij richt zich in zijn werk met name op het verschijnsel angst. ‘Ik zou het prettig vinden als de kijkers mijn Zomergastenavond kunnen afsluiten met een andere visie, een andere kijk op angst, dat men er niet bang voor is en er in een bepaald opzicht van kan houden,’ vertelt hij in een toelichting op de VPRO-website.

Van Saarloos is afgestudeerd in filosofie en literatuurwetenschappen aan de UvA. Ze is columnist bij NRC.Next en schrijft daarnaast voor onder andere de Volkskrant, Vrij Nederland en Das Magazin. Met 25 jaar is ze de jongste Zomergast ooit.

Van der Zijl is aan de UvA afgestudeerd in massacommunicatie en gepromoveerd op historisch onderzoek naar prins Bernhard, wat resulteerde in zijn biografie. Daarnaast schreef ze biografieën van Annie M.G. Schmidt en Gerard Heineken.