Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
PVV-Kamerlid Martin Bosma wil op zijn recent uitgebrachte boek Minderheid in eigen land promoveren. Bosma, die in het verleden politicologie studeerde aan de UvA, betoogt in dat boek dat veel prominente Nederlanders het Zuid-Afrikaanse Afrikaans Nationaal Congres steunden en zo een nieuw systeem van apartheid installeerden in Zuid-Afrika. Dat zei hij dit weekend in Trouw.

Emeritus hoogleraar politieke theorie Meindert Fennema heeft reeds gezegd geïnteresseerd te zijn in het begeleiden van Bosma. Fennema en Bosma kennen elkaar uit de jaren tachtig toen Fennema Bosma al doceerde.

Ook Fennema schreef recent een boek waarin hij kritisch reflecteert op de rol van de linkse politieke partijen in Nederland en op zijn eigen rol daarin. Fennema was onder meer lid van de Communistische Partij Nederland. Daarover zegt hij: ‘Dat was toch een vereniging van massamoordenaars en ik was er lid van. Je kunt zeggen dat deze memoires een afrekening zijn met dat verleden want ik was toch lid van een stalinistische partij.’ Fennema is tegenwoordig fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Bloemendaal.
Lees meer over