Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Een delegatie van De Nieuwe Universiteit is vanavond het Bungehuis binnengetreden en weigert nog te vertrekken. Volgens UvA-woordvoerder Yasha Lange gaat het om 16 studenten die zich in het Bungehuis, de hoofdzetel van de Faculteit der Geesteswetenschappen die in februari twaalf dagen werd bezet, bevinden.

Op de Facebookpagina van De Nieuwe Universiteit is een bericht gepubliceerd waarin de studenten stellen een ludieke actie te organiseren. De bezetters schrijven dat de 'actievoerders' een ontbijt willen verzorgen voor de UvA-medewerkers die in het Bungehuis werken, als dank voor de steun die ze hebben gekregen. Voor zover bekend zijn er geen inhoudelijke eisen gesteld.

De UvA staat daar niet onwelwillend tegenover. Lange stelt zelfs dat de Faculteit der Geesteswetenschappen heeft aangeboden om de deur morgen om 7 uur 's ochtends te openen 'en dan zouden we zelfs broodjes meenemen en helpen bij het koffiezetten.' Toch gingen de handjes naar beneden en weigeren de studenten te vertrekken.

Volgens onze verslaggever ter plaatse zijn er zojuist enkele mensen met security-jassen naar binnen gegaan.

Update 11 maart 2015 22:30 uur De politie is zojuist langsgekomen en heeft de bezetters gevorderd het pand te verlaten. Daar hebben zij gehoor aan gegeven. Wel kondigden ze aan om morgenochtend terug te komen en een ontbijtje te verzorgen. 'We hebben hier toch nog lang genoeg gezeten om een heel monopolyspel te spelen,' sluit één bezetter af.

Bezetters-buiten