Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Hoogleraar Dany Jacobs, werkzaam aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de UvA, is plotseling overleden. Het bericht daarover zoemde rond op Twitter, maar is vandaag door het decanaat van de FEB bevestigd.

Hoogleraar Dany Jacobs. Hoogleraar Dany Jacobs | Foto: LinkedIn

Dany Jacobs (Brugge [B], 1954) was werkzaam bij de sectie macro en internationale economie. Hij was sinds vorig jaar ook lector creatieve economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tussen 2003-2007 was hij parttime lector aan het Amfi. Ook is hij enige jaren hoogleraar strategisch management geweest aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jacobs studeerde sociologie in Leuven, werkte als docent politicologie aan de (toen nog) Katholieke Universiteit Nijmegen (nu: RU), waar hij in 1988 promoveerde op een proefschrift over de nationale en internationale regulering van de West-Europese staalindustrie tussen 1750-1950.

Jacobs zat in talrijke adviesraden en commissies en heeft vele publicaties op zijn naam staan in wetenschappelijke en publiekstijdschriften. Hij was columnist en recensent voor onder meer NRC Handelsblad, Intermediair en Financieele Dagblad.