Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA-studente wint Vegan Award voor kookboek De Vegarevolutie

Ramon Holle,
4 november 2014 - 15:10
Deel op
Lisa Steltenpool, student voeding & diëtetiek en veganist, heeft een Vegan Award gewonnen voor haar kookboek De Vegarevolutie. Haar boek bevat zelf bedachte veganistische recepten. ‘Ik wil laten zien dat ik niet iedere dag een broodje met pindakaas eet,’ vertelde zij eerder in een interview met Folia Magazine.

In het interview levert Lisa kritiek op haar studie, omdat er volgens haar ouderwetse ideeën over voeding worden gepropageerd. ‘Voeding verandert; er zijn heel veel nieuwe inzichten. Maar de schijf van vijf is sinds de jaren vijftig amper veranderd. Ik vind het raar dat mijn docenten nog steeds melk, suiker en vlees adviseren.’

De Vegan Awards werden afgelopen weekend op de Wereld Veganisme Dag (1 november) uitgereikt tijdens VegFest NL in Amsterdam door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Ze worden uitgereikt aan de meest 'vega-vriendelijke' stad, cateraar, blog, boek, winkel, merk en restaurant. Onder andere de Vegetarische Slager, Dutch Weed Burger en De Vegetarische Snackbar vielen in de prijzen.

Lees het volledige interview met Lisa Steltenpool in Folia Magazine hieronder.



Folia TV maakte onderstaand filmpje met Lisa Steltenpool.