Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
'Kun jij niet even drank voor ons halen?' Mert en Kaan, twee zeventienjarige studenten bouwkunde, kijken lonkend naar het achttienplus-polsbandje. Als ze na de nee te horen krijgen dat de Folia-redacteur tien jaar ouder is, verandert hun flirterige blik in een ietwat onzekere, die in dit geval alleen alcohol zou kunnen wegnemen.

Kersvers klein2De dj onderbreekt haast elke minuut de muziek door iets te roepen als: 'HvA-studenten, laat jullie allemaal horen!' De handen van het publiek gaan joelend de lucht in. Op dit KersVers-feest in de Escape, bedoeld voor nieuwe nieuwe eerstejaarsstudenten van de HvA, worden voor velen de eerste danspasjes in het Amsterdamse uitgaansleven gezet.

Niels (bedrijfskunde) heeft samen met zijn vriend al twee flessen wijn op, die nog staan te pronken in hun wijnkoeler. Gaat hij nog meisjes versieren? 'Ik ben bang van wel!' Volgens Coen Turk, oud-bestuurslid van de Asva en crew-lid, merk je dat het publiek op dit feest jonger is doordat de hormonen goed te ruiken zijn. Naarmate de avond vordert, beginnen er dan ook steeds meer mensen met elkaar te zoenen, met telkens op de achtergrond hun vrienden die de veroveringen gniffelend op de foto zetten.

Kersvers kleinVijf meisjes staan op een verhoogd podium te dansen alsof ze elkaars beste vriendinnen zijn, maar Amelia, een van hen, vertelt dat ze elkaar pas gisteren hebben leren kennen op het KersVers-festival, de introductiedag voor de eerstejaarsstudenten van de HvA. Zij gaan allemaal maatschappelijk werk en dienstverlening studeren. 'En het klikte meteen!' roept Amelia uitbundig en knuffelt een van haar nieuwe vriendinnen.

Mireille en Katie (respectievelijk zestien en zeventien) zitten nog een beetje schuchter aan de kant. Ze vertellen dat ze net stiekem alcohol geregeld hebben. Over een aantal uurtjes worden ze door hun ouders opgehaald, die hen terugrijden naar Utrecht. Iris en Rianne (beiden achttien) lijken al goed op weg aangeschoten te worden als ze gniffelen dat ze nog de hele avond gaan feesten, want 'we nemen pas 's ochtends de eerste trein terug naar Alkmaar!'

Check alle foto's van het feest op Facebook.Lees meer over