Interdisciplinair tijdschrift Blind bestaat 10 jaar. Vanwege dit heugelijke feit besloot de redactie een essaywedstrijd uit te schrijven met als thema 'Grenzeloos'. Vanavond vindt de prijsuitreiking plaats in het Crea café.

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en probeert haar lezers te interesseren voor diverse vakgebieden. De redactie bestaat dan ook uit studenten van verschillende opleidingen. Annefleur Langedijk is één van hen en studeert biomedische wetenschappen aan de UvA. Ze legt uit hoe zij elk kwartaal het online magazine weet te vullen. 'We vragen gastredacteuren voor een bijdrage. Dat zijn vaak lange achtergrondartikelen maar het kunnen ook recensies, columns of opiniestukken zijn.' Elke editie heeft een overkoepelend thema.

Annefleur Langedijk  Annefleur Langedijk

Grenzeloos
Volgens Langedijk moest het jubileum gevierd worden met iets dat ook aantrekkelijk is voor studenten. Vandaar de essaywedstrijd. 'We hebben gekozen voor het thema Grenzeloos aangezien wij als interdisciplinair tijdschrift ook over grenzen proberen te reiken.' Iedereen mocht meedoen. 'Er waren misschien niet bijster veel inzendingen, maar met de bijdrages die we hebben ontvangen zijn we erg blij,' aldus Langedijk.

Vanavond zijn er naast de prijsuitreiking ook een aantal sprekers, waaronder universitair docent Interdisciplinary Studies Machiel Keestra die zal praten over interdisciplinariteit en Arno Verweij over de oprichting en geschiedenis van Blind. Daarnaast zal de huidige redactie van Blind de aanwezigen een kijkje in de toekomst geven. 'We werpen vanavond een blik op het verleden én de toekomst.'
Lees meer over