Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Een kijkje achter de schermen van de reclamewereld

Sunny de Blok,
26 mei 2014 - 17:40
‘Ik hoor zo vaak om mij heen dat studenten "iets met reclame" willen doen, maar daar geen informatie over kunnen vinden.’ Student reclame, marketing & communicatie Rein Bojahr vond dat er te weinig informatie over de reclamewereld te vinden is. Om dit probleem te verhelpen startte zij RA*W University, een platform en leerschool voor studenten die de reclamewereld in willen. Morgen is de eerste bijeenkomst, bij reclamebureau Oglivy & Mather.

Rein Bojahr Rein Bojahr

Het RA*W reclameplatform bestaat al twee jaar, maar is slechts voor al werkend reclame-talent, daar mogen studenten niet heen. Tijdens de leersessie van RA*W University gaan de studenten naar een reclamebureau, waarwordt uitgelegd hoe een campagne tot stand komt.

Dinsdag bezoeken de eerste vijfenveertig studenten Oglivy & Mather Amsterdam. Hier spreken stategy consultant Heleen Hidskes, accountmanager Eshter de Kok en creative director Darre van Dijk.

Deelname aan de sessie is gratis. ‘Blijkbaar was er echt veel vraag naar meer informatie over de reclamewereld,' vertelt Bojahr, 'want we hebben nu al een wachtlijst van vijfenvijftig studenten. Ook hadden we binnen een paar uur vierhonderd likes op ons Facebook-pagina.'

De organisatie is van plan om nog een sessie voor de zomervakantie te organiseren.