Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
‘Jeetje, wat galmt die nog lang na,’ zegt Stef Notebaard verwonderd, enkele seconden na half zes, het moment waarop de beurs van Amsterdam dagelijks wordt uitgegongd. Gisteren was het de eer aan Notebaard, winnaar van de Bert Douwes Award vanwege de scriptie die hij schreef voor de minor Beleggen, om met een ferme backhandslag tegen de bekende gong het eindsignaal te geven.

In zijn scriptie schrijft Notebaard (25) hoe men het beleggen van rendement na belastingheffing kan optimaliseren aan de hand van een fiscaal gunstige structuur. De jury had het lastig in het maken van een keuze maar besloot uiteindelijk dat Notebaard zou winnen vanwege het interessante onderwerp en zijn manier van schrijven. Notebaard heeft zijn studie fiscaal recht & economie aan de HvA vorig jaar afgerond. Hij werkt inmiddels fulltime als fiscalist bij adviesbureau Loyens & Loeff.

Bij de Bert Douwes Award  horen ook een sculptuur en een geldbedrag van 1500 euro. Notebaard schonk dit bedrag na de ramp in de Filipijnen in november vorig jaar aan giro 555. Zijn vrouw en zoontje zijn Filipijns. ‘Mede dankzij deze prijs staat het huis van mijn schoonfamilie weer min of meer overeind,’ vertelt Notebaard trots.
Lees meer over