Twee studenten die informatie, multimedia & management aan de VU studeren hebben de Techclub opgericht. Met die stichting richten zij zich op de behoeften van HvA-, UvA- en VU-studenten van technologierichtingen. Oprichter Wesley Nitikromo stelt dat het doel van de Techclub kennisdeling is. De organisatie moet een bruggenhoofd vormen tussen studenten en bedrijfsleven.

Volgens Nitikromo wordt veel kennis van technologiestudenten onvoldoende gebruikt. ‘Wij kunnen bijvoorbeeld sites bouwen en programmeren. Daar kunnen we veel andere studenten mee helpen’, zo vertelt Nitikromo.

Wesley Nitikromo Wesley Nitikromo

Daarnaast kunnen technologiestudenten via de Techclub ook kennis opdoen. De stichting wil op regelmatige basis Techtalks organiseren. De eerste is al gepland: op donderdag 10 april kunnen alle belangstellenden een bezoek afleggen aan het hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol. Onder meer Brian Hewitt van Microsoft Ventures zal die dag spreken over de toekomst van mobiele applicaties.

Hackathon
In navolging van de in de Verenigde Staten populaire hackathons wil de Techclub in juli ook een dergelijke hackathon organiseren: HackVU. In samenwerking met de Vrije Universiteit zullen studenten binnen een dag een oplossing voor een probleem moeten bedenken en daar een applicatie of andersoortige oplossing voor moeten schrijven.

Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor de eerste techtalk.
Lees meer over