Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Dat het de koudste dag van het jaar is mag de pret niet drukken. Vanaf vandaag kun je op de stoep voor het Muller Lulofshuis plaatsnemen op een heuse Social Sofa. De drie mozaïekbanken zijn bij wijze van proef aan de Wibautstraat neergezet.

De zogenaamde Social Sofa maakt de afgelopen jaren een opmars op pleinen en straten in het land. Het concept komt van een bedrijf uit Tilburg, dat met de banken de sociale cohesie in buurten en wijken wil verstevigen. Soms worden de banken in de wijk zelf met mozaïek beplakt, in andere gevallen gebeurt dat in sociale werkplaatsen. Eenmaal geplaatst, is het de bedoeling dat buurtbewoners op de bank plaatsnemen en een babbeltje met elkaar maken.

Toeval
Operationeel manager van het bedrijf Martin van Cleef laat weten vorige week door de hogeschool benaderd te zijn. ‘Uiteindelijk willen ze op de Amstelcampus een flink stel banken gaan plaatsen. Nu wilden ze alvast een paar neerzetten om te kijken hoe het voelt.’ Dat de banken zo snel konden worden geplaatst, was volgens de man een gelukkig toeval. ‘We moesten er net twee weghalen, uit de Reguliersdwarstraat en uit het Amstelpark. Die konden dus mooi hier herplaatst worden.’

De twee Amsterdamse banken met Iamsterdam-motief zijn gemaakt in de sociale werkplaats van Pantar. De derde bank is ontworpen door een kunstenaar en in Tilburg gemaakt.


Hoe lang de banken blijven staan kon Van Cleef nog niet zeggen. Ook hoeveel Social Sofa’s er uiteindelijk op de Amstelcampus komen te staan is nog onbekend.
Lees meer over