Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
De UvA is druk bezig met de ontwikkeling van Roeterseilandcampus (REC). Daarom moet bouwdeel H van het REC vanaf 24 december tot komende zomer haar deuren sluiten. Studenten op de REC moeten het een half jaar met 362 studieplekken en 325 pc-plekken minder doen. De Centrale Studentenraad (CSR) is boos.

CSR-voorzitter Sam Quax vindt de alternatieven die de UvA biedt ruim ondermaats en bovendien veel te laat gecommuniceerd. De studenten moeten voortaan hun heil zoeken in de universiteitsbibliotheek (UB) of de Artis Bibliotheek. ‘Er worden slechts 250 vervangende studieplekken op andere locaties gerealiseerd’, zegt Quax. ‘Van de 325 pc-plekken die verdwijnen worden er slechts 70 vervangende plekken aangeboden.’ In januari worden de alternatieven bovendien op verschillende momenten opengesteld, waardoor er die maand dus nog minder dan de 250 studieplekken beschikbaar zullen zijn.

 

De plannen voor de herontwikkeling van het Roeterseiland liggen er al ruim drie jaar. Het duurde echter tot 26 november voordat er een bericht op de website van de UvA verscheen waarin de sluiting van gebouw H wordt aangekondigd. 'Veel te laat,' vindt Quax.

De UB probeert echter naast de al bestaande alternatieve locaties ‘flexibel in te springen op de behoefte aan studieplekken', zo staat er op de website van de UvA te lezen. ‘De UB zal wekelijks kijken waar mogelijkheden zijn om extra (onderwijs)zalen open te stellen.' Quax hoopt dat de UB kijkt naar bijvoorbeeld leegstaande kantoren in de stad.

Soep met brood
Ook mensa Agora gaat tijdens de verbouwing dicht, al gaat cateraar Eurest op het terrein 'satelliet-outlets' neerzetten. Studenten kunnen daar terecht voor eten en drinken.

Quax hoopt dat de universiteit snel met een beter plan komt. ’De komende dagen gaan we met gezamenlijk met studentenbond Asva en de facultaire studentenraad van Maatschappij- en Gedragswetenschappen alle mogelijkheden aangrijpen om de situatie te verbeteren,’ aldus de voorzitter.