Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Oud UvA-rechtenstudent Charlotte Meindersma heeft de Viva400 gewonnen in de categorie Online met haar juridisch advieskantoor Charlotte’s Law & Fine Prints. De jury prees hoe Meindersma wetgeving toegankelijk maakt voor ondernemers en ‘juridische materie behapbaar’ maakte: ‘De jury gelooft in een kruisbestuiving tussen offline en online en jouw 'oploskoffie' is daar een perfect voorbeeld van.'

Het doel van Meindersma’s onderneming is om op interactieve wijze online advies te geven aan ondernemers. ‘Juristen hebben een saai, moeilijk en vervelend imago. Ik probeer dat te doorbreken,' vertelde zij eerder op Folia Web. Omdat ze een klein kantoor heeft en de meeste van haar communicatie via elektronische weg verloopt, kan ze haar diensten snel en voor een laag bedrag uitvoeren. Onder de noemer ‘oploskoffie’ kunnen klanten met haar een gesprek voeren – op kantoor of via Skype – over juridische kwesties als auteursrecht of webwinkelrecht.

De Viva400 is een lijst die tijdsschrift Viva jaarlijks uitbrengt om vrouwen erkenning te geven voor hun prestaties. Na een publieksstemming om kandidaten te nomineren, kiest een jury de winnaars.