Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
De HvA geeft minister van Onderwijs en voormalig rector van de HvA Jet Bussemaker vandaag een speciale Prinsjesdaghoed cadeau. De hoed is ontworpen door Amfi-student Sebastian Pleus. Op beelden van de hoed is het nog even wachten, de hogeschool heeft namelijk exclusiviteit afgesproken met dagblad De Telegraaf.

Een hoed voor Prinsjesdag. Dat was het cadeau dat de HvA Jet Bussemaker beloofde toen zij afscheid nam als rector van de HvA. Maar nu de hoed vandaag wordt uitgereikt, wil de hogeschool er weinig over loslaten. De persvoorlichter van de HvA wist alleen te vertellen dat het om een model hoed uit de jaren twintig gaat en dat er blauwtinten in zitten. Ook is bekend dat honoursstudent aan het Amfi, Sebastian Pleus, de hoed in samenwerking met hoedenontwerpster Evelien Gentis heeft gemaakt.

De hogeschool geeft foto’s van de hoed helaas pas vrij wanneer deze in De Telegraaf zijn verschenen. Er is een kans dat de krant de beelden vandaag op haar website publiceert, maar waarschijnlijker is dat ze pas morgen in de krant te zien zijn.

Over de vraag waarom deze afspraak met De Telegraaf gemaakt is, wilde de persvoorlichter alleen loslaten dat dit besluit in samenwerking met de persvoorlichter van minister Bussemaker genomen is. Bovendien is het volgens de hogeschool landelijk nieuws en dus niet gek dat de HvA De Telegraaf hier eerst over laat berichten.
Lees meer over