Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Medewerkers van de HvA werden donderdag opgeschrikt door een glazen wand die spontaan kapot barstte in het Kohnstammhuis. Er zijn geen gewonden gevallen. De Arbodienst heeft een onderzoek ingesteld. 

Wilma van den Brink, teamleider informatiediensten aan de HvA, was op het moment dat de glazen wand kapotviel niet in de desbetreffende ruimte, maar werkt normaal gesproken aan een bureau dat tegen de glazen wand aanstaat. Net als haar collega’s is ze flink geschrokken. ‘Eerst ontstond er een enorme barst, daarna klonk er luid gekraak en vervolgens viel de glazen wand aan diggelen.’

Het is niet de eerste keer dat er een glazen wand knapt in het Kohnstammhuis. Van den Brink: ‘Waarschijnlijk heeft het te maken met het warme weer. De airconditioning blaast namelijk hard door de ruimte en er zijn problemen met de zuurstofregeling. Het klimaat zou een oorzaak kunnen zijn voor de gesprongen ruiten.’

Inmiddels is het glas opgeruimd door de schoonmaakdienst en is de leverancier van de wand op de hoogte gebracht. Er is niemand gewond geraakt.

Onderzoek
De Arbodienst heeft een onderzoek ingesteld en wanneer het rapport is verschenen, wordt gekeken naar oplossingen. Voorlopig worden de kamers met glazen wanden heringericht zodat de studenten en medewerkers zo weinig mogelijk risico lopen.