Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Studentenhuisvester Duwo wil korte metten maken met de overlast die studenten op de campus van het Amsterdam University College (AUC) veroorzaken. Dat bleek uit een aan de AUC-studenten gerichte mail die Folia in handen kreeg. Hierin laat de studentenwoningbouwvereniging weten de campus in de toekomst permanent van bewaking te willen voorzien. Maar volgens een woordvoerder is dat overdreven. ‘De beveiliging loopt daar af en toe een rondje zodat feestjes niet uit hand lopen.'

Feestjes
Waar studenten zijn, worden feestjes gehouden. Maar op de campus van het Amsterdam University College lopen die feestjes wel erg uit de hand. Dat wordt tenminste gesuggereerd in de mail die Duwo onlangs naar de AUC-studenten stuurde. De woningbouw zou geregeld klachten over geluidsoverlast hebben ontvangen. Ook zouden studenten tijdens feestjes een ravage maken van de gemeenschappelijke hal en ruimtes. Genoeg reden voor Duwo om drastische maatregelen te nemen.

Uit de mail blijkt dat de AUC-campus voortaan permanent van bewaking zal worden voorzien. Na elf uur ’s avonds zijn feestjes uit den boze en dient er slechts zachtjes muziek gedraaid te worden. Als de overlast aanhoudt, volgen er juridische stappen, zo waarschuwt Duwo in de mail.

Geen permanente beveiliging
Opvallend genoeg vertelt de woordvoerster van Duwo een duidelijk minder ernstige variant van het verhaal. ‘De komende tijd worden de nieuwe woningen op Science Park 2, de campus naast het AUC, ingericht. Als er een nieuw complex wordt opgeleverd, huren wij altijd voor een paar weken beveiliging. De nieuwe bewoners zijn in die periode aan het verhuizen. Hun spullen zijn er dus vaak al wel, maar zij zelf nog niet. Dat maakt zo’n gebouw kwetsbaar,’ legt ze uit. ‘De beveiligers zijn daar dan toch. Dan kunnen ze net goed even een rondje over het AUC lopen.’ Van permanente beveiliging is volgens de woordvoerster geen sprake. Het zou de bedoeling zijn dat de beveiliging weer verdwijnt zodra de woningen van Science Park 2 zijn betrokken.