Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Marlou van Rhijn (21, paralympisch atlete en HvA-studente) heeft gister een gouden medaille binnengesleept op het WK atletiek in Lyon. In 13,02 seconden liep ze de 100 meter en versloeg hiermee haar Franse concurrente Marie-Amélie Le Fur die haar op haar hielen zat. Van Rhijn bleef met deze tijd maar zes honderdsten van een seconde boven haar eigen wereldrecord.

Van Rhijn, ook wel bekend als Blade Babe, maakt onderdeel uit van het Dutch Parathletics Team van de Atletiekunie. Eerder won ze op de Olympische Spelen van 2012 in Londen een zilveren medaille op de 100 meter en later liep ze ook een wereldrecord op de 200 meter.

Blades
Naast haar sport studeert van Rhijn commerciele economie aan de Johan Cruyff University. Omdat van Rhijn geboren is met vergroeide onderbenen die later zijn geamputeerd, rent ze op blades. Dit zijn protheses die op korte ski’s lijken maar dan met een verende buiging aan het einde. Zie hier voor een eerder interview met de paralympisch atlete.

Uitzonderlijke prestatie
Cees Vervoorn, lector topsport en onderwijs: ‘Een ontzettend knappe en uitzonderlijke prestatie van van Rhijn. Ik denk zeker dat ze een kans maakt op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Ze weet zich enorm te verbeteren.’
Lees meer over