Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA-student wint Young Potential Award

Harmen van der Meulen,
8 juli 2013 - 17:00
Eerstejaarsstudent communicatiemanagement aan de HvA, Samira el Aboussi, heeft tijdens de Light Challenge 2013 de Young Potential Award gewonnen. De Light Challenge is een innovatieve ontwerpwedstrijd voor straatverlichting, waarbij duurzaamheid centraal staat. Samira werd gekozen uit ruim honderd studenten; volgens de jury was zij de meest veelbelovende vanwege haar commerciƫle en communicatieve vaardigheden, samenwerking en aansturing.

Zij kreeg de prijs uit handen van Annemieke Nijhof, CEO van advies- en ingenieursbureau Tauw en Robin van Galen, die als bondscoach van het dames waterpoloteam op de Olympische Spelen in 2008 goud won. De prijs bestaat uit een stage van een halfjaar bij Tauw, een weekendje weg naar het Glowfestival en een reis naar het Outdoor Lighting Application Centre, het belevingscentrum van Philips in Lyon.

Tijdens de Light Challenge maakten verschillende gemeenten in samenwerking met studenten plannen om de openbare verlichting energiezuiniger te maken. De gemeente Nijmegen mag zich de winnaar noemen van de Light Challende 2013, met een plan voor de bewoners van de Van Nispenstraat in Nijmegen.
Lees meer over