Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Jacob Eikelboom is verkozen tot HvA Docent van het Jaar. De docent sociaal juridische dienstverlening van het Domein Maatschappij & Recht werd vanochtend met die titel bekroond tijdens de opening van de onderwijsconferentie in Theater Carré. Eikelboom volgt daarmee zijn collega van DMR, Malcolm Biezeveld op, die in 2012 werd verkozen.

Eerder werd Eikelboom, na al drie keer eerder genomineerd te zijn, dit jaar voor het eerst benoemd tot beste docent van zijn eigen domein. Op de vraag wat zijn geheim is antwoordde hij destijds: ‘Volgens mij ben ik eigengereid, trek ik me niets aan protocollen en regels en hou ik niet van eenheidsworst.’

Competitie
Aan de prijs is een bedrag van 2500 euro verbonden, die de docent naar eigen inzicht mag besteden aan onderwijs binnen zijn opleiding. Tweede in de competitie werd dit jaar Rem Pronk van het domein Bewegen, Sport & Voeding, die 1500 euro te besteden krijgt.  Derde werd Charlie Mulholland van het domein Media, Informatie & Creatie, die twee jaar geleden al de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Hij ging naar huis met 750 euro.

Het is dit jaar de vierde keer dat studentenbond Asva in samenwerking de HvA de Docent van het Jaar-verkiezing organiseert. De opkomst onder studenten was dit jaar met 5.336 stemmen een stuk hoger dan de 3.200 stemmen van vorig jaar. Op basis van die studentenstemmen werd van elk domein de afgelopen weken een winnaar bepaald, die mee kon dingen naar de hoofdprijs. Een zevenkoppige studentenjury is de afgelopen tijd colleges van alle genomineerden afgegaan om de uiteindelijke winnaar te bepalen.