Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Door een probleem met een fileserver waren ongeveer zeshonderd medewerkers van de Faculteit Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI) tot vandaag 14.00 uur van hun werkplek afgesloten.

Door het probleem kon er niet worden ingelogd op werkplekken die door de UvA worden beheerd. Medewerkers konden daardoor niet bij hun bestanden op de netwerkschijf. Computers op de faculteit die niet door de UvA beheerd worden, hadden geen last van de storing.

Het probleem ontstond gisterenavond rond tien uur en werd opgemerkt door het team Operations Control Centre (OCC) van het Informatie Centrum (IC), die deze servers continu monitoren. Door de storing waren in potentie de helft van de twaalfhonderd FNWI-medewerkers getroffen. Hoofd communicatie van FNWI, Marlous Mollee: 'Het is lastig in te schatten hoeveel medewerkers er echt last van hebben gehad. Sommigen gaven college of hoefden simpelweg niet in te loggen. Andere die er wel last van hadden, gingen verder met iets anders. Ik zag bijvoorbeeld mensen hun kast opruimen.'

Het IC/ICT wil geen mededelingen doen over wat het probleem was of hoe het ontstaan is. ‘We gaan deze zaak intern evalueren en ondernemen stappen als die nodig zijn,’ aldus een communicatiemedewerker van de FNWI.