Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Atlete Marlou van Rhijn is maandagavond uitgeroepen tot Amsterdamse sportvrouw van het jaar. De student van de Johan Cruyff University ontving De Fanny voor haar goede prestaties op de Paralympische Spelen in Londen, afgelopen zomer.

De Fanny, vernoemd naar sportlegende Fanny Blankers-Koen, werd toegekend door een vakjury bestaande uit de Amsterdamse sportpers. Van Rhijn won tijdens de Spelen afgelopen zomer het goud op de 200 meter en het zilver op de 100 meter sprint.

Hockeyer Floris Evers werd uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs voor beste sportploeg van het jaar ging naar de hockeyers van landskampioen Amsterdam. Daarmee staken ze voetbalclub Ajax de loef af. Ajax-trainer Frank de Boer werd uitgeroepen tot Amsterdamse coach van het jaar.
>
Paratleet Marlou van Rhijn, student commerciële economie van de Johan Cruyff University, is geboren zonder onderbenen en rent daarom op blades, een soort voetvormige veren gemaakt van carbon. Het Europees record op de 100 en 200 meter staat al op haar naam. De Fanny wordt sinds 1999 uitgereikt aan Amsterdamse sporters. Tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen won de Amsterdamse sportvrouw Fanny Blankers-Koen vier gouden medailles.
Lees meer over