Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Students for Sustainability Amsterdam (SFSA, voorheen Commissie Duurzaamheid) haalt aanstaande donderdag drie sprekers naar het Spui om aandacht te besteden aan de Dag van de Duurzaamheid.

Vanaf half vier geven Carolien Kernkamp van leer-werkbedrijf Green City Project, kunstenaar Peter Smith, bekend van de wereldbol van plastic flesjes die op het IJ dreef, en nog een mystery guest hun visie op een duurzamer Amsterdam.SFSA-voorzitter Barbara Koole: ‘We hebben Peter Smith gevraagd omdat hij een hele andere kijk heeft op duurzaamheid dan Carolien Kernkamp. We hopen dat er zo een interessant gesprek ontstaat.’

Aansluitend wordt een landelijk studentenmanifest voor duurzamer hoger onderwijs gepresenteerd, een initiatief van netwerk Morgen. Koole: ‘Het manifest is voor heel Nederland, maar wij zullen het aanbieden aan Paul Doop, vicevoorzitter van het College van Bestuur van HvA en UvA.'

Pepers
Aan het einde van de dag wordt het platform Scherper dan rood gelanceerd. ‘We hebben voor die naam gekozen omdat we een platform over duurzaamheid zijn. Duurzaam is groen. En groene pepers zijn scherper dan rode pepers. Scherper dan rood dus.’ Amsterdamse studenten kunnen op de website terecht voor nieuws, activiteiten en artikelen over duurzaamheid.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid worden door de hele stad evenementen georganiseerd. Studentenvakbond SRVU organiseert een kledingruilbeurs op de De Boelelaan. Op het Festival of Cools worden duurzame producten getoond en staat DJ MadeinJune te draaien. Er zijn symposia en debatten zoals De Groene Plantage, over klimaatbeheersing en gezamenlijke energie-inkoop in culturele instellingen. GroenLinks organiseert een duurzame pubquiz en er worden films over duurzaamheid vertoond.

Het hele programma kun je hier zien.