Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Filmfestival op verjaardag sport, management & ondernemen

Linda Leestemaker,
30 september 2012 - 14:00
Om het tienjarig bestaan van de opleiding sport, management & ondernemen (sm&o) te vieren, organiseert de HvA samen met bioscoop Het Ketelhuis het festival Eyes on Sport. Op 10 oktober zullen in de bioscoop op het Westergasterrein documentaires en films over sport worden vertoond.

En un momento dado (over Johan Cruijff) en Goud (over hockeyster Charlotte Vega) zijn twee van de geselecteerde sportdocumentaires. Elke film wordt ingeleid met interviews met sportkenners, regisseurs, acteurs en verslaggevers. Enkele van deze gasten zijn Niek Koppen (regisseur Goud), Peter Tetteroo (tv-journalist), Bryan  Schouten (motorcoureur) en Ron Zwerver (speler volleybalteam OS Atlanta 1996 en voormalig coach van het HvA volleybalteam).

De HvA heeft voor het filmfestival de Herman Kuiphof Trofee en de Herman Kuiphof Wisselbeker in het leven geroepen, beide genoemd naar de sportjournalist en televisiecommentator uit de vorige eeuw. De trofee wordt uitgereikt aan de beste Nederlandse sportdocumentaire en de wisselbeker is voor de meest opmerkelijke sportreportage van de afgelopen vijf jaar.

Van 9.30 tot 16.15 uur is het programma geopend voor studenten sm&o. Vanaf 18.45 tot 22.30 uur is het programma bedoeld voor relaties van de HvA. Dit programma is alleen op vertoon van een uitnodiging te bezoeken.