Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Student future planet studies Ralien Bekkers (20)  is verkozen tot Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Dat hebben verschillende Nederlandse jongerenorganisaties  gisteren besloten tijdens een vergadering van koepelorganisatie NJR.

De komende twee jaar laat Bekkers de stem van Nederlandse jongeren horen op internationale vergaderingen over duurzame ontwikkeling, zoals de Commission on Sustainable Development van de Verenigde Naties en de klimaattop in Rio de Janeiro. Dit doet ze samen met huidige jongerenvertegenwoordiger Liset Meddens (25). Beiden zullen ministers toespreken, onderhandelen over verdragen maar vooral heel veel praten met andere jongeren.

'Duurzame ontwikkeling is de toekomst,' stelde Bekkers al voor haar verkiezing. 'Het is de enige manier waarop we verder kunnen en dit kunnen we alleen met elkaar bereiken. Ik wil een duidelijk geluid vanuit de jongeren laten horen en graag een brug slaan tussen de huidige generaties. Niet alleen naar de politiek maar ook naar het bedrijfsleven.'

Jongerenvertegenwoordigers zijn de schakel tussen jongeren en politieke instanties. Ze gaan op zoek naar de ideeën van jongeren en bespreken deze met onder andere ministers en de Verenigde Naties.