Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Monique Kooijmans (UvA)
actueel

Problemen bij inschrijfprogramma nieuwe studenten

Henk Strikkers,
17 mei 2022 - 09:10
Betreft
Deel op

Er zijn dagenlang problemen geweest met InProces, het programma dat de UvA gebruikt om nieuwe studenten in te schrijven. Daardoor konden studenten hun aanmelding niet afronden of een plaatsingsaanbod niet accepteren.

Volgens een woordvoerder van de universiteit ontstonden de problemen toen de ontwikkelaar op 5 mei een fout in de software probeerde te herstellen. Daarbij ‘zijn ten onrechte dossiers van onze studenten op gesloten gezet,’ laat hij weten.

 

Dat had tot gevolg dat zowel studenten als de universiteit niet meer in de dossiers konden komen. Studenten konden daardoor geen aanmelding indienen, noch een plaatsingsaanbod van een studie met selectie accepteren. De universiteit kon studenten die daarover belden ook niet helpen, omdat haar medewerkers geen inzage meer hadden in de gegevens van de aanmelding.

 

Problemen oplossen

De UvA meldt dat sinds vorige week alles weer naar behoren werkt, maar dat ‘het administratief centrum en de Admissions teams van de faculteiten druk bezig zijn met het oplossen van eventuele problemen die als gevolg hiervan ontstaan zijn’.

 

De aanmelddeadline voor nieuwe eerstejaars was 1 mei, maar studenten die zich bijvoorbeeld al voor een andere studie hadden aangemeld, of niet door de procedure van een studie met een numerus fixus zijn gekomen kunnen zich ook na 1 mei aanmelden. Of de technische problemen de UvA studenten heeft gekost en zo ja, hoeveel, is op dit moment niet duidelijk.

 

Studenten die zich ruim voor 1 mei hebben aangemeld en nog niets van de UvA hebben vernomen, kunnen contact opnemen met de Centrale Studenten Service Desk, laat een woordvoerder weten.

Lees meer over