Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Centrale Studentenraad
actueel

Abigail Gilchrist nieuwe voorzitter Centrale Studentenraad

Sterre van der Hee,
12 mei 2022 - 11:26

De Centrale Studentenraad (CSR) heeft woensdag waarnemend voorzitter Abigail Gilchrist gekozen als nieuwe voorzitter. Oud-voorzitter Manish Jhinkoe-Rai stelde zijn positie vorige week beschikbaar wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. 

Gilchrist was tijdens de studentenraadsverkiezingen van vorig jaar lijsttrekker van partij 020, de partij die volgens haar stond voor ‘vooruitstrevendheid, pragmatisme, kwetsbaarheid, verbinding en duurzaamheid.’ Ze pleitte tijdens de campagne onder andere voor pragmatischer beleid rond geestelijke gezondheid; docenten zouden het eerste aanspreekpunt moeten zijn bij problemen. ‘Als iemand die zelf te kampen heeft gehad met geestelijke gezondheidsproblemen in de coronaperiode, vind ik het relevant om dit aan te pakken’, zei ze daarover. 

 

Haar voorganger, scheikundestudent Jhinkoe-Rai, legde vorige week zijn functie neer wegens persoonlijke omstandigheden. Hij blijft wel lid van de studentenraad. Onder leiding van Jhinkoe-Rai heeft de studentenraad zich onder meer hard gemaakt voor een Dry January-campagne onder studenten, en voor het verspreiden van gratis menstruatieproducten op de universiteit. Recent organiseerde de studentenraad nog een fundraiser voor Giro 555.

 

Verkiezingen

Met de verkiezing van Gilchrist komt de positie van vicevoorzitter vrij. Voor deze positie wordt 18 mei een verkiezing gehouden tijdens een plenaire CSR-vergadering. Deze raad zetelt nog tot 31 augustus, dan wordt zij opgevolgd door een nieuwe raad. Die nieuwe raad wordt vanaf maandag 16 mei verkozen door alle UvA-studenten.