Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Privéarchief Manish Jhinkoe-Rai
actueel

Voorzitter studentenraad Manish Jhinkoe-Rai treedt terug

Henk Strikkers,
6 mei 2022 - 14:07

Manish Jhinkoe-Rai, voorzitter van de Centrale Studentenraad, heeft zijn positie beschikbaar gesteld. Dat doet hij vanwege ‘persoonlijke omstandigheden’, zo staat in een persbericht van de studentenraad.

Scheikundestudent Jhinkoe-Rai was sinds september vorig jaar voorzitter van de Centrale Studentenraad. Jhinkoe-Rai is in zekere zin een oudgediende in het medezeggenschapswereldje. Vorig jaar was hij namens zijn partij Lief al voorzitter van de facultaire studentenraad van de bètafaculteit, en eerder was hij op de Universiteit Utrecht – waar hij zijn bachelor afrondde – ook al lid van de studentenraad.

 

Onder leiding van Jhinkoe-Rai heeft de studentenraad zich onder meer hard gemaakt voor een Dry January-campagne onder studenten, en voor het verspreiden van gratis menstruatieproducten op de universiteit. Recent organiseerde de studentenraad nog een fundraiser voor Giro 555.

 

Verkiezingen

Het voorzitterschap wordt tot 11 mei waargenomen door Abigail Gilchrist van de partij 020. Op 11 mei stemt de nieuwe studentenraad over wie de nieuwe voorzitter zou moeten worden. Deze raad zetelt nog tot 31 augustus, dan wordt zij opgevolgd door een nieuwe raad. Die nieuwe raad wordt vanaf maandag 16 mei verkozen door alle UvA-studenten.

 

Jhinkoe-Rai blijft wel lid van de studentenraad.

Lees meer over