Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Ook volgende week nog geen fysiek onderwijs aan de UvA

Henk Strikkers,
3 januari 2022 - 15:46

In ieder geval tot en met 14 januari wordt er, enkele uitzonderingen daargelaten, geen fysiek onderwijs gegeven op universiteiten en hogescholen. Dat heeft het kabinet vandaag bekend gemaakt. Basisscholen en het voortgezet onderwijs gaan volgende week wel weer open voor fysiek onderwijs.

Op 10 januari gaat het derde blok van het academisch jaar van de UvA van start. Dat zal noodgedwongen online gebeuren. Sommige studies hebben daarom besloten het volledige onderwijsblok online door te laten gaan. De universiteit laat de keuze daarover bij de opleidingen, meldt ze.

 

De dies natalis van de UvA, de viering van de 390e verjaardag van de universiteit, op 10 januari zou sowieso al online zijn. Geplande practica kunnen wel doorgaan. Ook de bibliotheken en studieplekken blijven beschikbaar. Medewerkers die thuis niet goed kunnen werken kunnen in overleg met hun leidinggevenden op de campus werken.

 

Studentenorganisaties zijn niet tevreden met de verlenging van deze maatregelen. ‘Dit betekent weer een periode van eenzaamheid, depressieve klachten en concentratieproblemen, zonder duidelijk eindpunt. De veerkracht van veel jongeren is op,’ zegt Ama Boahene van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) noemt het ‘om moedeloos van te worden’.

 

Omikron

Vorige maand verbood het kabinet al het fysieke onderwijs, van basisscholen tot universiteiten, uit angst voor de omikronvariant van het coronavirus. Volgens minister Slob van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap vindt het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert over het coronavirus, het heropenen van het lager en middelbaar onderwijs verantwoord.

 

Dit bericht is op 4 januari aangevuld met informatie over het onderwijs in blok 3.

Lees meer over