Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Universiteiten moeten deuren weer sluiten, tentamens gaan wel door

Henk Strikkers,
18 december 2021 - 19:18

Het hoger onderwijs moet haar deuren weer sluiten voor fysiek onderwijs. Dat heeft de regering vanavond bekend gemaakt op een persconferentie over de coronacrisis. In ieder geval tot en met 9 januari zal er geen fysiek onderwijs zijn.

Voor de UvA betekent dit geen groot probleem aangezien er tot en met 9 januari enkel tentamens gepland stonden. Volgens Universiteiten van Nederland, de koepel van universiteiten, vallen die echter buiten de lockdown en kunnen die doorgaan zoals gepland.

 

De UvA heeft inmiddels laten weten dat de studieplekken en bibliotheken open blijven. Ook kunnen medewerkers die thuis niet goed kunnen werken in overleg met hun leidinggevenden op de campus werken.

 

De diesviering op 10 januari, ter ere van 390e verjaardag van de UvA, zal volledig online doorgaan. De bijeenkomst is niet toegankelijk voor publiek.

 

Omikron

Het kabinet heeft besloten een lockdown in te stellen uit zorg over de omikronvariant van het coronavirus. Wetenschappers nemen aan dat deze veel besmettelijker is dan de deltavariant die op dit moment nog dominant is in Nederland.

 

Dit bericht is meerdere malen geüpdatet met nieuwe informatie.

Lees meer over