Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Ruben den Harder
actueel

UvA weer gastheer van Amsterdam Light Festival

Henk Strikkers,
1 december 2021 - 07:23

De UvA is vanaf donderdag voor het derde jaar op rij gastheer van het Amsterdam Light Festival. In de Plantage Muidergracht keert het Butterfly Effect terug, op REC-J/K klimmen lichtgevende spinnen de gevel op.

Het Butterfly Effect van Masamichi Shimada is een kunstwerk waarbij zeven lichtgevende vlinders in het water van de gracht liggen. Wanneer er een boot passeert bewegen de vlinders en lichten ze blauw op. In 2019 lagen de zeven vlinders ook op deze plek in de Plantage Muidergracht.

 

Het kunstwerk Spider on the Bridge van het Franse Groupe LAPS was in 2018 te zien op de Kaasmarktsluis in het centrum. Nu is gebouw J/K op de Roeterseilandcampus de gastheer van de lichtgevende spinnen die langs de gevel van het gebouw omhoog lijken te kruipen.

 

Vervroegd

De tiende editie van het Amsterdam Light Festival heeft net zoals de vorige last van de coronamaatregelen. De avondlockdown verbiedt festivals namelijk om na 17 uur entertainment aan te bieden. Daarom worden de kunstwerken in ieder geval tot en met 19 december van 7 tot 9 uur en van 15 tot 17 uur aangezet. Het Butterfly Effect blijft wel de hele nacht aan, omdat ‘de kans op ongelukken te groot is,’ laat de organisatie weten.

 

Het Amsterdam Light Festival is te bekijken vanaf het water met rondvaartboten, of te voet. Het festival duurt van 2 december tot en met 23 januari.