Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Dirk Wolthekker
actueel

Crea Café tijdelijk gesloten wegens personeelsgebrek

Dirk Wolthekker,
29 september 2021 - 15:26

Eerder deze week was de keuken van het Crea Café al dicht, vandaag is het hele café dicht want er is onvoldoende personeel beschikbaar.

Het personeelsprobleem in de post-corona horeca heeft nu ook het Crea Café bereikt. De afgelopen dagen was de keuken al een keer dicht vanwege het gebrek aan keukenpersoneel, vandaag is de hele zaak dicht ‘in verband met personele problemen’, zo blijkt uit een plakkaat dat op het raam is geplakt.

‘Studenten die in de horeca werkten verloren veelal hun baantje’

Eindelijk mocht de horeca na meerdere lockdowns weer open, maar nu wordt de continuïteit bedreigd door personeelsgebrek: veel horecamedewerkers werden de laan uitgestuurd of vertrokken zelf vanwege de lockdowns en gingen op zoek naar ander werk. In de Nederlandse horeca werken veel studenten. Die verloren veelal hun baantje en gingen op zoek naar iets anders, bijvoorbeeld in de (para)medische sector waar bijvoorbeeld op prik- of vaccinatielocaties veel werk te krijgen was. Die studenten zijn lang niet allemaal teruggekeerd naar hun oude baantje in de horeca.

 

Ook in het Crea Café werkten en werken veel studenten. ‘Veel van hen waren internationals. Die zijn tijdens de corona-periode naar huis gegaan en niet meer teruggekomen,’ zegt een medewerker van Crea. Hij zegt te verwachten dat het  Crea Café morgen weer open is.

 

Op donderdag 30 september was het Crea Café weer geopend.