Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Jorn van Eck (UvA)
actueel

UvA: in november kan al het onderwijs weer op de campus

Henk Strikkers,
22 september 2021 - 11:25

Met ingang van het tweede blok, dat op 1 november begint, vindt al het UvA-onderwijs weer op de campus plaats. Hoewel dit volgens de huidige regels al vanaf volgende week zou mogen, is het volgens de UvA niet bij alle studies mogelijk om alles op de campus in te roosteren.

Aangezien blok 1 al is begonnen, kunnen de roosters voor deze onderwijsperiode niet meer veranderd worden, laat de universiteit weten. ‘Of opleidingen de mogelijkheden voor fysiek onderwijs kunnen aanpassen verschilt per opleiding,’ zegt een woordvoerder.

 

Registratie

‘Er zijn bijvoorbeeld opleidingen die met een registratie tot 75 personen werkten, voor een collegezaal met een grotere capaciteit. Die registratie kan na 25 september vervallen,’ vertelt zij. Andere studies, die hebben geroosterd met zalen waar precies 75 man in kunnen, kunnen niet opschalen. Zij zullen de komende weken nog deels online onderwijs blijven aanbieden. De UvA-woordvoerder meldt dat studies ook na november nog delen van het onderwijs online kunnen aanbieden, bijvoorbeeld wanneer dat uit didactisch oogpunt beter is.

 

Wel wordt er gekeken of de tentamens voor blok 1, die eind oktober plaatsvinden, omgezet kunnen worden naar toetsen op de campus. Het is nog niet zeker of dit in alle gevallen zal lukken.

 

Besmettingen

Bij veel docenten en studenten waren er voorafgaand aan de terugkeer naar fysiek onderwijs zorgen over de verspreiding van het coronavirus. Hoeveel UvA-studenten en -medewerkers er in de eerste tweeënhalve week positief zijn getest op het coronavirus weet de universiteit niet, vertelt de woordvoerder. Hoewel studenten en medewerkers wordt gevraagd bij een ziekmelding te vermelden of zij covid-19 hebben of niet, zijn zij niet verplicht dat te doen, en wordt dit niet centraal geregistreerd.

Lees meer over